Attracties & Nachtleven in Kanchanaburi

Laatst bijgewerkt op: december 13th, 2018 | in Centraal Thailand | Kanchanaburi | Nachtleven | Reizen | Thaise Meisjes

Kanchanaburi is een van de mooiste provincies van Thailand. En het mooie is dat het maar 3-4 uur van Bangkok verwijderd is – zowel met de bus als met de trein.

U hebt waarschijnlijk al gehoord van de belangrijkste attracties van Kanchanaburi: de Death Railway en de Erawan-waterval. In deze gids vindt u beschrijvingen van beide plaatsen, evenals een uitgebreid overzicht van het nachtleven.

Treinreis van Bangkok naar Kanchanaburi

Ik raad je ten zeerste aan om de Death Railway Train van Bangkok naar Kanchanaburi (100 – 200 Baht) te nemen. Er zijn momenteel slechts 2 diensten per week: zaterdag en zondag om 6:30 uur vanaf Hua Lamphong Railway Station. Dat zijn eigenlijk toeristische treinen, en tot mijn verbazing waren de meeste passagiers Thaise gezinnen die een dagtocht maakten.

Deze trein rijdt helemaal naar “Nam Tok”, de op een na beroemdste waterval in Kanchanaburi na Erawan.

Trein naar Nam Tok

De trein stopt halverwege de baan in Nakhon Pathom, waar je 40 minuten tijd krijgt om koffie en eten te kopen en Phra Pathom Chedi, ‘s werelds hoogste stupa, kunt bekijken.

Na het ontbijt neemt de trein door naar de stad Kanchanaburi, waar deze stopt vlak voor de beroemde Brug Over de Rivier de Kwai, die deel uitmaakte van de Thais-Birmese spoorweg, gebouwd door geallieerde krijgsgevangenen (duizenden stierven) onder controle over het rijk van Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Je hebt 20 minuten de tijd om foto’s te nemen op deze historische site.

Brug Over de Rivier de Kwai

Dan stap je weer in de trein en rijd je langzaam over de brug, voordat je versneld en cruisend de stad uit, langs dorpen en rijstvelden, en uiteindelijk in het bergachtige gebied van Kanchanaburi langs een rivier.

Fantastisch landschap en ongelofelijk hoe mensen hier het spoor konden bouwen.

Death Railway Thailand

Om ongeveer 12.00 uur bereik je “Nam Tok”, de eindbestemming.

Hier heb je nog eens 2,5 uur, dus je kunt de Sai Yok Noi Waterval bezoeken (een Songthaew brengt je daar voor 20 Baht).

Nam Tok Station

Sai Yok Noi Waterval

Om 14:25 stapt u weer in de trein en rijdt terug naar het zuiden – ja, het ticket bevat de reis terug naar Bangkok – in feite maken de meeste Thais het een dagtrip, maar ik besloot om 2 nachten in Kanchanaburi te blijven om de Erawan te verkennen Falls en het nachtleven.

Om 15:53 ​​uur bereik je de stad Kanchanaburi.

Erawan Falls

De reis op de Death Railway is een geweldige ervaring, maar het is slechts een van de grote attracties van Kanchanaburi. De andere moeten hier de Erawan-watervallen zijn – die de mooiste watervallen van heel Thailand zijn (ja serieus, zelfs indrukwekkender dan die in Khao Lak, Koh Samui en Koh Phangan).

Erawan Falls

Er zijn 7 verschillende verdiepingen! Elk van hen ziet er anders uit, maar ze zijn allemaal geschikt om in te baden. Het is echt geweldig. Er loopt een tocht helemaal omhoog de berg op naar level 7 – het is nogal een wandeling die ongeveer 2 uur duurt (ervan uitgaande dat je een pauze neemt op de verschillende verdiepingen en hier en daar in het water springt).

Erawan BusDe eenvoudigste manier om vanuit de stad Kanchanaburi naar de Erawan-watervallen te komen, is met de bus (foto), die slechts 50 Baht kost en elk uur vertrekt – zowel vanaf het busstation in Kanchanaburi als in Erawan. Het duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Je kunt ook een motorfiets huren voor 250 Baht per dag (dat is wat ik deed) en er alleen heen rijden. De uitzichten zijn niet al te slecht (maar veel verkeer) en er zijn enkele schilderachtige restaurants aan de weg met uitzicht op Khwae Yai rivier en de bergen. Mooie lunchplek (zie de food pin op de kaart hieronder).

  • Er is een toegangsprijs van 300 Baht voor buitenlanders en 100 Baht voor Thais in Erawan National Park. Plus 20 Baht parkeertarief voor motorfietsen (of 30 Baht voor auto’s).
  • Vanaf de parkeerplaats kun je naar level 1 van de waterval lopen (15-20 minuten) of een golfkar pakken (30 Baht enkele reis).

Zorg ervoor dat je mijn video van 1,5 minuut aan het einde van de gids bekijkt, waarin ik je alle 7 verdiepingen van de waterval laat zien.

Nachtleven in Kanchanaburi

Er zijn twee uitgaansgebieden in Kanchanaburi:

  • Maenam Kwai Road is waar alle vreemdelingengerichte bierbars zich bevinden (dat is ook het belangrijkste toeristengebied met de meeste hotels en restaurants, aangezien het op loopafstand van de rivierbrug ligt).
  • Centrum van Kanchanaburi, vooral langs Sangchuto Road, is waar de lokale Thais naar buiten gaan.

Bars

Kanchanaburi Meisjes

Er zijn meer dan een dozijn bierbars op Maenam Kwai Road en de meesten van hen hebben vriendelijke meisjes aangenomen. Dit is waar vrijwel elke vreemdeling ‘s nachts rondhangt. Als u gewend bent aan de prijzen van Bangkok, zult u het hier geweldig vinden – 85 Baht voor een flesje bier en 120 – 140 Baht voor een whisky of cocktail is hier de standaard.

De balken zien er min of meer hetzelfde uit, maar Easy Bar en Betty Boop Bar zijn twee van de meest populaire plaatsen (beide hebben pooltafels). De Aussie Rules Bar heeft veel expats die in Kanchanaburi wonen.

Nachtclubs

Kanchanaburi Nachtleven

De twee meest populaire nachtclubs in Kanchanaburi zijn Hi-Speed Pub (foto) en Glitzy Pub. Beiden hebben livemuziek en Hi-Speed Pub, zelfs sexy hostess girls die aan tafel gaan zitten als je ze drankjes koopt.

Ga daar niet vóór middernacht heen, want er zullen niet veel mensen zijn.

Ik heb alle plaatsen op de kaart hieronder gemarkeerd.

Massages

Kanchanaburi Massages

Ik telde bijna 20 verschillende massagesalons op Maenam Kwai Road (linker foto, gele pinnen op de kaart). De typische prijzen zijn 200 Baht voor een voetmassage, 250 Baht voor een Thaise massage en 400 Baht voor een oliemassage (1 uur).

En er is ook een zeepachtige massage parlor in Kanchanaburi: Het heet River Paradise (rechterfoto, blauwe pin op de kaart) en bevindt zich op Sangchuto Road tegenover Glitzy Pub. De prijs is 2.800 Baht voor fishbowl girls en 3.300 Baht voor modellen.

Kaart van Kanchanaburi Highlights

Minivans van/naar Bangkok

Kanchanaburi Bus Terminal

Hoewel ik je ten zeerste aanbeveel om de trein van Bangkok naar Kanchanaburi te nemen (zie beschrijving bovenaan), wil je misschien een minivan terug naar de hoofdstad nemen, omdat deze sneller zijn dan de treinen.

Als u vanuit Riverside komt, brengt een motortaxi u naar de busterminal voor 40-50 Baht, en zodra u daar bent, kunt u uw ticket voor de minibus (120 Baht) kopen. Ze vertrekken wanneer ze vol zijn en de reis duurt slechts 2 uur en 30 minuten.

Ze brengen je rechtstreeks naar Chatuchak MRT Station – dat is ook waar je dezelfde minibus naar Kanchanaburi kunt nemen.

Video’s van Kanchanaburi Highlights