Attracties & Nachtleven op Koh Lipe

Laatst bijgewerkt op: december 17th, 2018 | in Eilanden | Koh Lipe | Nachtleven | Reizen | Satun | Thaise Meisjes | Zuid Thailand

Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand en een echt klein paradijs. Welnu, het woord “beetje” is hier misschien niet helemaal geschikt – ja, het eiland zelf is slechts ongeveer 3 km lang, wat betekent dat je overal kunt lopen en alles in één dag kunt zien, maar een reis naar Koh Lipe is veel meer dan gewoon over ontspannen en het nemen van selfies op het strand:

Als een van de 51 eilanden in het Turatao National Park (misschien wel de mooiste) in de provincie Satun, biedt Koh Lipe de perfecte combinatie van strandvakantie, eilandhoppende dagtochten inclusief snorkelen, kajakken – evenals nachtleven en feesten.

In deze gids vindt u het complete overzicht van Koh Lipe met alles wat u zowel overdag als ‘s nachts moet uitchecken.

Koh Lipe Stranden

Koh Lipe Sunrise Beach

Het is logisch om met de stranden te beginnen, niet alleen omdat ze duidelijk de belangrijkste attractie van een eiland zijn, maar ook om te beslissen waar je je hotel boekt.

Er zijn 3 hoofdstranden op Koh Lipe:

  • Pattaya Beach is de plaats waar de meeste boten van het vasteland aankomen, en er zijn meestal touragenten, evenals enkele restaurants en een paar hotels.
  • Sunrise Beach (foto hierboven) is het populairste strand van het eiland met de meeste hotels en de beste strandbars en restaurants. Ik bleef daar ook.
  • En Sunset Beach (foto hieronder) is meestal geschikt om er in de namiddag te wandelen om te zwemmen. Er zijn ook enkele hotels, maar meer aan de achterkant omdat het strand klein is, en dat zijn voornamelijk goedkope en eenvoudige pensions voor rugzaktoeristen.

Koh Lipe Sunset Beach

Bekijk de kaart onderaan de pagina waar je alle genoemde plaatsen in deze gids kunt vinden.

Sunset Point

Niet te verwarren met Sunset Beach (zie hierboven), het Sunset Point is eigenlijk het meest noordelijke puntje van Sunrise Beach, maar om een of andere reden kreeg het verschillende namen, zoals Karma Beach of Bulow Beach.

Dit is verreweg de mooiste, meest romantische en pittoreske plek in Koh Lipe.

Koh Lipe Karma Beach

Koh Lipe Zonsondergang

Misschien wil je daar rond 16.00 uur in de namiddag gaan wanneer het niet zo warm meer is, zodat je een duik kunt nemen in het kristalheldere water terwijl je geniet van het geweldige uitzicht rondom (en de machtige Koh Adang, een voormalige piratenhotspot, recht tegenover), maak veel foto’s, ontspan en wacht op de zonsondergang, die tussen 18.00 en 19.00 uur is, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Zorg ervoor dat je ook mijn video van deze prachtige plek hieronder bekijkt.

Snorkelen Dagtocht

Koh Lipe Snorkelen

Koh Hin Ngam

Het Tarutao National Marine Park staat bekend om enkele van de beste snorkel- en duikmogelijkheden in heel Thailand.

Dus de meeste mensen die Koh Lipe bezoeken, boeken een dagtrip met snorkelen in een van de vele reishops of gewoon bij de receptie van hun hotel. De prijs is slechts ongeveer 600-700 Baht en omvat:

  • Volledige dagtocht op de longtailboot (ongeveer 10-15 personen)
  • Bezoek 3 eilanden en 3 snorkelplekken
  • Lunch
  • Snorkeluitrusting
  • Ophaalservice bij het hotel

Dat is een geweldige prijs, en als je langer dan 2 nachten op Lipe verblijft, is dit echt een aanrader. Je kunt zwemmen op Monkey Beach (ja, er zijn er veel) op het mooie Koh Rawi (linker foto), zie veel exotische en kleurrijke vissen en riffen (het hoogtepunt is Jabang Pinnacle, een rotsformatie in het midden van de oceaan die 2 meter onder het oppervlak uitsteekt, rechter foto) en stap op het mystieke Koh Hin Ngam eiland dat vol is van zwarte kiezelstenen (kleine foto).

Nachtleven op Koh Lipe

Het nachtleven op Koh Lipe is vooral gericht op vrienden en koppels (die de meerderheid van de bezoekers op het eiland vormen). Dus als je een single bent die op zoek is naar meisjes bars – je zult ze hier niet vinden. In dat geval moet je beter naar Koh Samui gaan.

Bars

Koh Lipe Bars

Koh Lipe Walking Street

De meeste bars op Koh Lipe bevinden zich aan Walking Street, een 500 meter lange steeg die leidt van het strand van Pattaya naar het binnenland van het eiland en vol met winkels, restaurants, massages, tattoo-winkels en bars. Bijna iedereen gaat er ergens in de avond naartoe.

Als u met uw vriendin reist, zult u dol zijn op de cocktails en de sfeer in de romantische Maya Bar (rechter foto). De beste bar op het eiland om andere mensen te ontmoeten is Corner Bar (linker foto). Als je van livemuziek houdt, ga dan naar de Pooh Bar, die ook een groot scherm met live sport heeft. En als u op zoek bent naar een bar met een pooltafel die ook eten serveert, ga dan naar OMG Sports Bar & Restaurant.

En natuurlijk zijn er ook een paar strandbars op Lipe, met twee van de meest populaire plaatsen als Happy Vibe Bar en de ontspannende Sea La Vie Bar (foto hieronder) die ook vuurshows heeft. Beide bars bevinden zich op Sunrise Beach.

Koh Lipe Nachtleven

  • Prijzen: De drankprijzen in deze bars zijn zeer redelijk, vooral als u bedenkt dat u zich op een klein eiland bevindt dat bijna 2 uur van het vasteland verwijderd is. Je betaalt ongeveer 100 Baht voor bier, 140-160 Baht voor sterke drank en 200-250 Baht voor cocktails.

Massages

Koh Lipe Massage

Er zijn tal van massagesalons op Walking Street (rechterfoto) die allemaal de gebruikelijke reeks diensten bieden, van Thaise massage, oliemassage en voetmassage helemaal tot liefhebbertherapieën zoals Hot Stone-massage.

En natuurlijk kunt u ook een massage krijgen op Sunrise Beach (linker foto).

  • Prijzen: Zie de foto hierboven – dat zijn de standaard prijzen op het eiland, betekent Thaise of voetmassage voor 300 Baht of oliemassage voor 400 Baht. Alle diensten zijn voor 1 uur.

Zie ook: Hoe kom je van Bangkok naar Koh Lipe

Kaart van Koh Lipe Highlights

Video’s van Koh Lipe Highlights