Hoe kom je van Bangkok naar Koh Lipe

Laatst bijgewerkt op: december 17th, 2018 | in Eilanden | Koh Lipe | Reizen | Satun | Zuid Thailand

Bangkok naar Koh Lipe

Er reizen elk jaar meer en meer mensen naar het prachtige Koh Lipe in het diepe zuiden van Thailand, en aangezien de meerderheid van hen rechtstreeks uit de hoofdstad komt, zullen we vandaag het transport tussen de twee plaatsen bekijken.

De meest praktische manier om van Bangkok naar Koh Lipe te komen, is naar Hat Yai te vliegen, een minibus naar de pier te nemen en vandaar met een veerboot rechtstreeks naar het eiland.

Hoewel u afzonderlijke tickets voor elk van de 3 benen van de reis kunt kopen, is de gemakkelijkste manier om op AirAsia.com te gaan en een pakket te boeken dat de transfer naar Koh Lipe vanaf de luchthaven omvat. De prijs daarvoor is slechts ongeveer 2.300 Baht enkele reis.

Hier is wat informatie over de procedure van de reis:

Vlucht van Bangkok naar Hat Yai

Don Mueang Airport

Hat Yai heeft het dichtstbijzijnde vliegveld naar Koh Lipe, en de vlucht daar vanaf Bangkok duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

De vluchten vertrekken vanaf Don Mueang Airport in Bangkok – je kunt er komen met een taxi vanaf het centrum (ongeveer 200 Baht) of je kunt ook de MRT nemen naar station Chatuchak Park, en vanaf daar de Airport Bus (A1 of A2) naar Don Mueang Airport (30 Baht).

Minibus van Hat Yai naar Pakbara Pier

Hat Yai naar Pakbara Pier Minibus

Zodra u aankomt op Hat Yai Airport, wordt u al opgewacht door het personeel van het minibusbedrijf in de aankomsthal. Je zult ze niet missen omdat ze een groot bord hebben dat zegt “Air Asia to Koh Lipe”.

Volgens het schema is er een tussenstop van 1 uur en 35 minuten, maar het duurt meestal niet langer dan 30 minuten – zodra alle reizigers er zijn, brengen ze je naar de minibus, die meteen vertrekt.

De minibus rit naar Pakbara Pier in de provincie Satun duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten – wat precies hetzelfde tijdstip is als de vlucht en de veerboot.

Veerboot van Pakbara Pier naar Koh Lipe

Veerboot naar Koh Lipe

Pakbara Pier

Zodra u de Pakbara Pier hebt bereikt, zal het personeel van de minibus u naar hun kantoor leiden en u een papieren bevestiging geven dat u het personeel bij de pier laat zien, die vervolgens uw veerbootticket zal uitgeven.

Het vertrek van de veerboot is meestal veel eerder dan op het schema, omdat de boten één keer per uur vertrekken en u springt gewoon op de volgende die vertrekt.

Er is ook een toegangsprijs voor het nationaal park van 200 Baht voor buitenlanders en 40 Baht voor Thais, te betalen op de pier voordat je aan boord gaat van de veerboot.

Turatao National Park toegangsprijs

Het mooie hier is dat ze onderweg twee stops van 10 minuten maken: Koh Turatao en Koh Khai. Ja, je kunt de boot verlaten, een beetje rondlopen en foto’s maken. Dat is best aardig van het bootbedrijf, vooral omdat het nogal onverwacht komt.

Hier zijn twee foto’s die ik bij onze stop op Koh Turatao bij de kleine pier heb gemaakt:

Koh Turatao

En dit is de prachtige Koh Khai (wat letterlijk Egg Island betekent):

Koh Khai

Dus nogmaals, de hele veerbootrit duurt 1 uur en 30 minuten (inclusief deze twee haltes) – op je weg terug van Lipe naar Pakbara Pier is het slechts ongeveer 1 uur en 10 minuten geleden dat je rechtdoor vaart zonder te stoppen.

De veerboot arriveert bij Pattaya Beach op Koh Lipe. Vanaf daar is het 15-20 minuten lopen naar Sunrise Beach (het belangrijkste toeristische gebied), maar veel hotels hebben ook een ophaalservice vanaf de pier.

Om de reis samen te vatten:

  • Vlucht: Bangkok naar Hat Yai (1 uur en 30 minuten)
  • (wachttijd: 30 minuten)
  • Minibus: Hat Yai naar Pakbara Pier (1 uur en 30 minuten)
  • (wachttijd: 45 minuten)
  • Veerboot: Pakbara Pier naar Koh Lipe (1 uur en 30 minuten)

Dat maakt een totale reistijd van Bangkok naar Koh Lipe van ongeveer 5 uur en 45 minuten. En zoals altijd, hier is de kaart voor uw oriëntatie:

Kaart van Transport op Koh Lipe

Video van Ferry naar Koh Lipe