3 Beste Eilanden in Thailand voor een Strandvakantie

Laatst bijgewerkt op: december 13th, 2018 | in Eilanden | Reizen

Dus je bent van plan je reis door Thailand en nog steeds onbeslist welke eiland (en) te bezoeken? Ja, dat kan heel moeilijk zijn. De meeste mensen denken meteen aan Zuid-Thailand als het gaat om eilanden, maar zelfs daar heb je minstens 10-15 zeer populaire Kohs – alleen al de eilanden in Oost-Thailand rond Pattaya, Rayong en Trat.

Afhankelijk van uw prioriteiten voor een strandvakantie, moet de beslissing echter niet zo moeilijk zijn.

Deze gids presenteert u de Top 3 eilanden van Thailand van Redcat – en ze hebben allemaal hun zeer unieke kenmerken: de eerste plaats is beter om te chillen aan de strandbars zonder het paradijs als stranden in gevaar te brengen, de tweede is geweldig om een motor te huren om langs de schilderachtige kustwegen te varen, terwijl de derde waarschijnlijk het best bewaarde geheim in het hele land is.

1. Koh Tao

Koh Tao

Wanneer je de meeste mensen hoort praten over Koh Tao, geven ze meestal alleen aan dat het een populaire plek is om je PADI-certificaat te behalen, met al deze duikscholen.

Nou, ze weten het niet, of ze willen je gewoon niet vertellen, dat Koh Tao nog mooier (en minder bezocht) is dan zijn buren Koh Phangan en Koh Samui. De stranden aan de westkust van het eiland zijn zo geweldig – kristalhelder water en overal veel kleurrijke vissen. Ik heb het niet over het hoofdstrand (Sairee Beach), hoewel het ook leuk is om rond te hangen bij de strandbars daar, maar over Chalok Baan Kao Beach en Freedom Beach (eerste foto) – maar weinig mensen, want heel weinig hotels in dit gebied.

En dan is er ook nog het paradijs van Koh Nang Yuan (tweede foto), een klein eiland vlakbij Koh Tao. Je kunt er met de boot komen in 10-15 minuten.

2. Koh Lanta

Koh Lanta

Koh Lanta is een van de laatste authentieke eilanden in Zuid-Thailand, zonder al te veel toeristen en hotels. Het is een natuurlijk paradijs. Natuurlijk begint dat langzaam te veranderen met het steeds toenemend aantal toeristen in Thailand, maar het eiland is zo groot dat je altijd een rustig plekje vindt.

Zorg ervoor dat je The Rock Beach Bar (eerste foto) in het noorden, het uitkijkpunt in het zuiden en Lanta Old Town aan de oostkust bezoekt. Long Beach is het belangrijkste strand van het eiland met de meeste hotels, restaurants en bars. Het is erg leuk om een motorfiets te huren (200 – 300 Baht per dag) en zelf te cruisen naar al deze plaatsen op de prachtige wegen.

En dan is er ook Koh Rok (tweede foto), waar u kunt deelnemen aan een dag snorkeltrip op de speedboot inclusief lunch voor minder dan 1.000 Baht. Behoorlijk goed.

3. Koh Kood

Koh Kood Hat Klong Jao 1

Koh Kood is mijn favoriete eiland in Thailand. Nergens anders zul je je meer ontspannen voelen dan hier, de lokale bevolking is buitengewoon vriendelijk en er zijn maar weinig andere toeristen – dit gaat echter veranderen, ik zie steeds meer reisblogs en YouTube-video’s die dit promoten als het laatste echte eilandparadijs van Thailand . En dat is waar.

Er zijn veel verschillende stranden op Koh Kood, en hoewel ze allemaal erg mooi zijn met slechts 2-3 hotels / bungalows bij elk van hen, geef ik de voorkeur aan Hat Klong Jao (foto) die ook een schilderachtige strandbar heeft tegenover de Peter Pan Toevlucht. En er is ook een rivier direct achter het strand, dat net zo pittoresk is.

Daar heb je het – als je op zoek bent naar een geweldige mix van prachtige stranden en het nachtleven, ga dan naar Koh Tao, als je graag rondrijdt met de motor, ga naar Koh Lanta, en als je op zoek bent naar de perfecte plek om te ontspannen in paradijs, ga naar Koh Kood.