5 Beste Plekken voor Nachtleven in Thailand

Laatst bijgewerkt op: december 13th, 2018 | in Nachtleven

Als u voor de eerste keer naar Thailand gaat, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af: welke plaatsen moet ik bezoeken?

Met zoveel verschillende steden, eilanden, strandsteden en ontspannen provincies in het verre noorden en het zuiden, kan het behoorlijk overweldigend zijn als je hier nog nooit bent geweest. En in tegenstelling tot de meeste gezinnen of koppels die veel informatie vinden over de beste romantische bestemmingen in elke reisgids en blog op internet, is het anders als je een single bent:

Het is niet eenvoudig om te beslissen waar je naartoe gaat als je prioriteit hebt bij het uitgaan, feesten en het ontmoeten van meisjes. Natuurlijk, je zou kunnen zeggen Bangkok, Pattaya en Phuket – wat nog meer? Maar wat als u slechts één of twee weken hebt voor uw reis en niet al deze 3 plaatsen wilt bezoeken?

In dat geval is het heel handig als je weet hoe de “Big 3” hoofdsteden van Thailand zich van elkaar onderscheiden, en misschien ben je ook op zoek naar iets daartussenin: prachtige natuur en leuke activiteiten overdag, maar toch een happening uitgaansleven in de nacht .

Dus hier gaan we – de 5 beste plaatsen voor het nachtleven in Thailand, met iets voor ieders smaak:

1. Bangkok

Nachtleven in Bangkok

Als je de meeste mensen die net thuisgekomen zijn van hun eerste reis naar Thailand vraagt ​​hoe ze van Bangkok houden, zeggen ze meestal dat het vreselijk is, te veel mensen, te chaotisch, te heet, te veel.

Nou, dat is eigenlijk geen grote verrassing, want als je naar Thailand reist, kijk je niet uit naar een megacity, maar naar paradijsstranden, kalkrotsen en kokosnoten. Het is anders als je hier al komt met het doel om te feesten – dan vind je hier je paradijs:

Bangkok is natuurlijk de hoofdstad van het nachtleven van Thailand, nergens anders vind je meer bierbars, nachtclubs, massagesalons (en salons), go-go bars en alles wat je maar kunt bedenken. Blijf slechts twee nachten in Nana (foto), misschien met een reis naar Khaosan Road en Thonglor, en je zult een nachtleven ervaren zoals nergens anders op aarde.

2. Pattaya

Nachtleven in Pattaya

Ik hoef je waarschijnlijk niet veel over Pattaya te vertellen – het is de populairste bestemming in Thailand onder alleenstaande mannen van over de hele wereld. Veel jongens nemen zelfs de bus rechtstreeks van de luchthaven Suvarnabhumi naar dit strandstadje en brengen hier hun hele vakantie door.

Het mooie aan Pattaya is dat het niet alleen een bruisend uitgaanscentrum is, maar er zijn ook zoveel leuke dingen om te doen tijdens de dag – vooral een reis naar het prachtige Koh Larn of Ramayana Waterpark, dat slechts een van de vele, vele overdag is attracties in de omgeving.

De beste uitgaansgebieden in Pattaya zijn natuurlijk de wereldberoemde Walking Street (foto) met al zijn go go bars en clubs, Soi 6, 7 & 8 die vol zitten met bierbars evenals Soi Buakhao die dat alles heeft plus ontelbare massages salons.

3. Phuket

Nachtleven in Phuket

Veel mensen zijn onbeslist tussen Pattaya en Phuket. Dat komt omdat je altijd foto’s en video’s van Bangla Road in Patong ziet (foto), die erg lijkt op Walking Street in Pattaya – een 400 meter lange strip vol met bars, clubs, meisjes en ladyboys.

Maar wat is het belangrijkste verschil tussen Phuket en Pattaya?

Welnu, Phuket is veel groter, en veel meer dan alleen Patong, de hoofdstad van het nachtleven van het eiland. Er zijn veel andere badplaatsen zoals Karon en Kata, die niet zo gek en bruisend zijn als Patong, maar nog steeds meer dan genoeg restaurants, bars en hotels bieden. Bovendien is het een van de mooiste ervaringen in heel Thailand om een motorfiets te huren in Phuket (net als 300 Baht per dag) en over de schilderachtige wegen langs de kust te varen, door de verschillende strandsteden, uitzichtpunten en tot aan de Grote Boeddha in het midden van het eiland.

4. Chiang Mai

Nachtleven in Chiang Mai

Als u frequente bezoekers naar Thailand vraagt wat hun favoriete plek hier is, hoort u ‘Chiang Mai’ keer op keer.

De grootste stad in Noord-Thailand heeft waarschijnlijk het beste klimaat van het land, een prachtige omgeving (het is omringd door heuvels) en naar mijn mening de beste keuken – niet alleen heerlijke lokale Thaise gerechten, maar ook talloze westerse restaurants die door expats worden gerund.

De belangrijkste uitgaansgebieden voor toeristen in Chiang Mai zijn Loi Kroh Road (bierbars en massages) en Zoe in Yellow in Old Town (foto).

5. Koh Samui

Nachtleven op Koh Samui

Als u op zoek bent naar het eiland met het beste nachtleven in Thailand – dat is Koh Samui.

Nergens anders vind je meer hippe en moderne strandbars zoals op Chaweng Beach (foto), plus speciale uitgaansgebieden vol met bars en clubs: Soi Green Mango en Soi Reggae.

Lamai Beach maakt een meer ontspannen contrast met Chaweng Beach – hier vind je romantische visrestaurants en massagehutten direct aan het strand in plaats van luide bars. Maar toch, je zult hier ook niet klagen over een gebrek aan nachtleven (en meisjes) – er zijn veel bierbars in de steegjes in de stad.