10 Goede Redenen Om Thais Te Leren

Laatst bijgewerkt op: maart 20th, 2020 | in Thais Leren

Laten we eerlijk zijn een van de grootste fenomenen in Thailand is dat de meerderheid van de buitenlanders die hier wonen permanent zijn niet bedreven met de Thaise taal. Terwijl in de meeste andere landen expats zouden de lokale taal te leren en maken het een prioriteit voor zichzelf als voor de lokale cultuur te begrijpen en om zich te integreren in de maatschappij dit werkt gewoon niet voor Thailand, waar de meeste buitenlanders vasthouden aan het praten in het Engels zelfs zij weten dat de kennis van het Engels van de meeste Thai zijn slechter dan die van de middelbare school afgestudeerden in westerse landen.

Je hoort alle verschillende soorten excuses van buitenlanders die besluiten niet te leren Thai: De tonen zijn zo moeilijk, de Thaise script ziet eruit als hiërogliefen die ze nooit zullen beheersen, Thaise mensen spreken zo snel en misschien wel de meest voorkomende: Het leven in Thailand is leuk zelfs als je niet Thai spreken. Ja dat klopt, Thais zullen altijd zeggen “mai bpenrai” als je niet hun taal spreken en proberen te communiceren met Engels zo goed als ze kunnen. Maar als je wel wat inspanning en de halve dag een uur in uw kamer studeren met een goed beginner leerboek je zult snel weten hoe het leven in Thailand wordt nog veel leuker.

Hieronder zijn tien van de beste redenen om te beginnen met het leren Thai op basis van mijn persoonlijke ervaring.

1. Integreer in de Thaise samenleving

Ja, je zal altijd de “Farang” en wanneer je voor het eerst een Thaise persoon te ontmoeten zullen ze nooit verwachten dat je om te leren Thai. Maar zodra je een conversatie in Thaise zullen ze naar je kijken op een heel ander perspectief te beginnen, respect tonen en je complimenten. Als je niet Thai leert u altijd het gevoel een beetje geïsoleerd, zelfs als u woont hier al jaren en jaren. Ook, als je ooit van plan om toe te passen voor Thais burgerschap één van de essentiële voorwaarden is om een interview met de overheid officier Thai hebben.

2. Thais kan je niet Roddelen

We kennen allemaal de situatie waarin we een Thai in het Engels te praten, draait ze zich plotseling aan haar vrienden, vertelt ze iets in Thai en ze zijn allemaal beginnen te lachen. Of je hebt net een gesprek met een vent en terwijl je wegloopt zegt dat hij iets aan zijn vriend die altijd wat hij denkt over het gesprek dat je had net. Of je zit in een restaurant met een paar Thaise vrienden en ze elke keer in een tijdje praten in Thai met elkaar en dat is vaak wat ze denken over jou, wetende dat je kan het niet begrijpen. Door te leren Thai vindt u altijd op de top van deze dingen, kan Thais je niet roddelen en u kunt ook reageren op wat ze zeggen.

3. Afdingen is makkelijker

Thaise mensen denken dat ze het meeste geld uit Farangs die op een vakantie en weet niet over de reële prijzen van goederen en diensten te krijgen. Het is duidelijk dat het niet over boodschappen in 7-eleven of gaan voor een massage, maar echt over iets dat niet een prijs label op het als de onderhandelingen heeft op markten of voor vervoersdiensten (motorfiets, tuk tuk). Als je dat doet spreken Thai, zal de lokale bevolking weten dat u een aanzienlijke hoeveelheid tijd in Thailand hebben doorgebracht en zijn ervaren genoeg om niet te accepteren een onredelijke prijs bieden.

4. Minder kans te lopen in Oplichting

Oplichtingen bestaan meestal uit lokale Thais u nadert en vertel je een leugen dan biedt u een service. Net als de Grand Palace is gesloten en ze brengen je naar een andere toeristische attractie (zoals een juweel of kleermaker). Of de beroemde Patpong Ping Pong Show Scam wanneer ze zeggen dat de show is gratis en drankjes zijn slechts 100 baht en dan bij het inchecken het wetsvoorstel zijn een paar duizend voor een paar biertjes. Het is duidelijk dat deze jongens kun je hetzelfde soort leugens in Thaise taal vertellen ook maar weer is het minder waarschijnlijk gebeuren als je ze te beantwoorden in het Thais ze meestal aannemen dat je hun spel te leren kennen en gaan over naar de volgende kerel.

5. Het is makkelijker om een mooie Thaise vriendin te vinden

Thaise meisjes zijn verlegen. Als u het niet eens afvragen of je de meeste van je tijd doorbrengt met hoeren of meisjes met een gewone baan of student meisjes. Als u probeert om de normale Thaise meisjes in het Engels te benaderen in veel gevallen zullen ze aarzelen om je haar contact geven niet alleen omdat ze is verlegen, maar ook omdat haar Engels is slecht. Als je geluk hebt zal ze giechelen en draai naar haar vriend die kan helpen als tolk. Om dingen makkelijker vanaf het begin te maken is het geen verrassing dat het enorm helpt als je praat met een meisje in Thais. U zult ook weten wat ze praat over jou met haar vrienden, wat ze schrijft over jou op Facebook en ga zo maar door.

Redenen Om Thais Te Leren6. Je krijgt meer Dates van online Dating Sites

Er zijn honderdduizenden sexy Thaise meisjes die actief zijn op de diverse Thaise online dating sites en voor elk meisje komen ten minste twee jongens die zijn geregistreerd en proberen om data met hen te regelen. Als u weet hoe u uw profiel in Thaise je niet alleen zo veel meer berichten schrijven, kunt u ook chatten met hen in het Thais dat maakt het zo veel makkelijker regelen van data als de meisjes zal aannemen dat u zijn niet alleen een toerist die op zoek is naar een snelle avontuur (ook al heel veel Thaise meisjes zijn er in dat soort Farang).

Ik schreef mijn profiel op Thaise kamer in Thai (zoals vier alinea’s) en ik krijg zo vele berichten van meisjes die ik niet eens de moeite ze allemaal te lezen. Het is 3 jaar geleden dat ik me voor het eerst heb geregistreerd en door mijn inbox te controleren, blijkt dat ik 1294 (!) Ongelezen berichten heb van Thaise meisjes.

7. Je begint aan de Thaise manier van denken te begrijpen

Wanneer u een Thaise persoon praten in het Engels er zijn altijd situaties waarin je je afvragen: Waarom zegt ze het op deze manier? Voorbeeld: Waarom ze gebruikt het persoonlijk voornaamwoord “zij” om te verwijzen naar zowel vrouwen als mannen? Waarom zegt ze die persoon is haar zus toen ze werkelijk betekent dat ze haar goede vriend? Waarom ze je vraagt als je speelt facebook plaats van gebruik facebook? Door te leren Thaise zult u begrijpen waarom Thais graag bepaalde uitdrukkingen te gebruiken in het Engels gewoon de manier waarop ze het doen in het Thais.

8. Betere Kansen om een Baan te krijgen

Zelfs de meerderheid van de buitenlanders die goed kantoorbanen hebben betaald in Bangkok zijn niet vloeiend in Thai. Dus terwijl u alleen nodig zal zijn om een goede kennis van het Engels (die alle Thaise mensen veronderstellen Farangs hebben ongeacht of ze afkomstig zijn uit Engeland of Frankrijk) hebben het zeker voegt tonnen bonuspunten aan uw sollicitatie als u kunt bewijzen fatsoenlijke Thaise taalvaardigheid ( die alle Thaise mensen veronderstellen Farangs niet ongeacht hebben waar ze vandaan komen). Ik schreef een volledige artikel op de verschillende manieren van het krijgen van een baan in Thailand die u hier kunt vind hier.

9. U krijgt de antwoorden op uw vragen

Je loopt in zoveel situaties met Thaise mensen als je ze vragen in het Engels te vragen en ze ofwel niet begrijp wat je bedoelt of gewoon verkeerd u. Zelfs als ze weten dat ze niet begrijpt u in 90% van de gevallen zouden ze niet toegeven dat ze “mai kao jai” en vertel je iets dat echt niet uw vraag te beantwoorden. En zelfs als ze dat doen, drukken ze zich soms zo uit in het Engels dat het voor jou nergens op slaat – nog een goede reden om Thais te leren en je krijgt alle antwoorden op je vragen.

10. Thaise mensen te Stimuleren om te leren Thai

Of u nu “goed met taal”of niet, of het leren Thai is moeilijk of niet (ik denk het niet), de goede zaak is Thaise mensen elke inspanning u in het leren van hun taal en zal altijd enige tijd duren om u te helpen waarderen leren nieuwe woorden of zinnen. Terwijl ze zijn erg terughoudend om je te leren de slechte woorden, kunt u altijd naar Thais, zelfs als je nog nooit met hen voor hebben gesproken en als ze zien dat je proberen te leren iets wat iedereen gaat om u te helpen.

Ik hoop dat is meer dan genoeg goede redenen om te beginnen met het leren Thai. Als je voelt dat nu aangemoedigd en wil je je Thai talenkennis hoofd over aan de Leer Thais sectie.