Top 11 Oplichtingen in Thailand

Laatst bijgewerkt op: december 13th, 2018 | in Leven | Reizen

Als je door middel van het lezen van alle verschillende Thailand forums op het internet heb je zo veel buitenlanders klagen over hun slechte ervaringen opgelicht in Thailand. Het is altijd over Thaise mensen die je een leugen om wat geld te krijgen uit je vertellen zonder het verstrekken van de beloofde service, soms niets voor terug helemaal. Dit is wat een oplichterij heet en niet alleen toeristen in Thailand ondervinden hen, maar ook expats hier eigenlijk wonen die net heb niet de ervaring om te weten wanneer een Thaise persoon geloven en wanneer het beter om voorzichtig te zijn.

Dus waarom zijn er zo vele oplichtings in Thailand? Is het omdat een groot deel van de Thaise bevolking is nog steeds zeer slechte arbeidsomstandigheden voor 300 Baht per dag of zelfs minder en je ziet een “walking ATM” in elke vreemdeling die ze tegenkomen? Of is het omdat we altijd zo mooi marketing slogan “Thailand – Land van de Glimlach” in ons hoofd en gewoon de neiging om te geloven dat alle onzin Thaise mensen zijn ons te vertellen als ze geven ons hun charmante glimlach? Zoals gewoonlijk, moet een combinatie van beide.

Hieronder zijn tien van de meest voorkomende oplichtings in Thailand en een aantal van hen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd door buitenlanders die uit geld raken – er is een groeiend aantal van hen die liever op deze manier dan “geven” en het krijgen op een vliegtuig terug te gaan naar hun thuisland.

Patpong Seks Show Oplichting

De beroemde oplichting dat veel newbies naar Thailand tegenkomen als ze denken dat het ervaren van een ping pong show in de oudste red light district van Bangkok, Patpong, is een must. De zwendel bestaat uit Thaise jongens het naderen van u bij de avondmarkt in de voorkant van de go go bars met gratis ping pongs shows en nog beter: drankjes voor slechts 100 Baht per stuk. Dit blijkt vaak in een nachtmerrie wanneer het tijd is om de rekening te controleren en het is nogal een paar duizend Baht dan een paar honderd. Je hebt dan geen andere keus dan te betalen wat ze vragen als het gewelddadig kan draaien als je begint te maken van een argument.

Oplichting in ThailandBier Toren Oplichting

Deze lijkt niet te worden besproken (of opgevallen) waar dan ook, maar het is echt vervelend. Gisteren ging ik naar een van mijn favoriete bars hier in Bangkok met een paar vrienden die me uit Duitsland bezocht (niet van plan om de naam te noemen, ik heb het al eerder gezien op andere plaatsen) en ik dacht dat het misschien een goed idee te zijn delen een biertje toren.

Het moet 3 liter bier van de tap en als je kijkt naar de buitenste buis, dat is eigenlijk het geval is. Maar dan zetten ze een extra kleinere buis met ijs binnen die stijgt ten minste 20-30% van de ruimte. U hoeft dus niet 3 liter, maar minder dan 2,5 liter te krijgen. Ik wist niet eens gaan klagen bij de manager – volgende keer zal ik gewoon om 3 kannen plaats.

Verkeerde Wisselgeld Oplichting

De meest eenvoudige vorm van oplichterij. Nou het is echt fraude als je de verkeerde verandering in het restaurant, de bar of zelfs op de 7-eleven naar doel. Net als u betalen met een 1000 Baht noot en ze geven je veranderen als je met een 500 Baht biljet betaald. Of gewoon “vergeten” een honderd Baht noot.

Dit gebeurt bijna uitsluitend in de meest toeristische gebieden, zoals Phuket’s stranden, Khaosan Road en Sukhumvit in Bangkok en de meeste gebieden in Pattaya.

Tempel – Tuk Tuk – Edelstenenwinkel – Zijde Winkel Oplichting

Al deze voorwaarden zijn nauw aan elkaar verwant. Dus het gebeurt op beroemde toeristische attracties, zoals het Grand Palace of het Nationale Museum in Bangkok dat je door een lokale Thaise worden benaderd voordat je zelfs de aantrekkingskracht te bereiken en hij nu vertelt u het is gesloten (meestal geven ze je een boeddhistische nationale vakantie als een reden die nemen ze buitenlanders weet niet over).

Vervolgens worden ze nodigen u uit om te gaan naar een andere attractie bij elkaar, die blijkt te zijn een juweeltje, zijde, kleermaker of ander soort winkel zijn. Ze proberen je op te lichten door het vertellen van je ligt als u de producten daar kan kopen voor een zeer goedkope prijs en een enorme winst van wederverkoop in uw eigen land. Tuk Tuk drivers zijn ook vaak betrokken bij dit soort oplichterij, maar weer de meeste van deze werken in de toeristische gebieden van Sukhumvit, Silom en Khaosan.

Huur Oplichting

Als je gaat om elke vorm van wagen te huren in Thailand of het nu een motorfiets, auto, jet hemel of boot – zorg ervoor dat je document alle krassen en deuken laat samen met de ondertekening van het huurcontract (indien aanwezig). Het is ook een goed idee om foto’s van het voertuig te nemen vanuit verschillende invalshoeken. Zeer bekend zijn de lucht jet oplichting in Pattaya en Phuket waar toeristen regelmatig beschuldigd en aansprakelijk voor de schade die zij hebben niet geproduceerd.

Travel Scam

Diverse oplichtings in Thailand zijn gerelateerd aan reizen. Zo gebeurt het dat de toeristen in de voorkant van Hua Lamphong station worden benaderd in Bangkok door de lokale Thais doen alsof ze “ambtenaren” werken voor de Thaise Staatsspoorwegen en te helpen bij het treinkaartje te boeken. Ze nemen de toeristen naar een lokale reisagent en doen alsof ze het ticket kantoor bellen dan te zeggen dat de trein volgeboekt en biedt u een dure buskaartje in plaats waar ze een aantal goede commissie.

Er zijn ook regelmatig incidenten waarbij buitenlandse reizigers melden beroofd kostbaarheden, vooral tijdens de nachtelijke treinen en bussen. Dit gebeurt zelfs overdag reizen wanneer bussen stoppen voor voedsel en alle passagiers worden verzocht te vertrekken. Pas ook op voor vreemdelingen in nachttreinen die u uit te nodigen voor een drankje als sommige buitenlanders krijgen gedrogeerd en toen ze wakker ze hun geld en andere spullen weg te vinden.

Prijs Discriminatie Oplichting

Prijs Discriminatie Oplichting

Blijkbaar is het niet genoeg dat buitenlanders betalen reguliere visumkosten en een hoop geld uit te geven voor moderne accommodatie, westerse standaard producten en de kwaliteit van het eten. Thaise mensen zelfs eisen hogere prijzen voor entreegelden van buitenlanders ten opzichte van de lokale Thaise mensen.

Voorbeelden: The Grand Palace in Bangkok, gratis toegang voor Thaise mensen, 400 Baht voor buitenlanders. Collegegeld zijn ten minste 30% hoger in heel Thailand voor buitenlandse studenten in tegenstelling tot de Thaise studenten. En waarschijnlijk de meest extreme prijsdiscriminatie ik tot nu toe tegengekomen: Terwijl de Thaise mensen een kaartje voor de Muay Thai gevecht in Bangkok voor 180 Baht kan kopen, de goedkoopste ticket voor buitenlanders is 2.000 Baht. Dat is krankzinnig, vind je niet?

Nachtleven Oplichting

Het maakt niet uit als je naar een bierbar, go go bar, karaoke bar of nachtclub als buitenlander – er is altijd de mogelijkheid dat een van de Thaise personeel die de afhandeling van uw factuur noteert de extra bier dat je wist niet t oog, de dame drink je niet eens over om te betalen of gewoon rekent voor een paar extra spelletjes in het zwembad en vervolgens zet de extra contant geld in zijn of haar eigen zak. Zeker als je meer dan alleen een paar kleine biertjes hebben gehad.

Ook is er gebeurd met mij heel veel in mijn favoriete bar bij het zwembad in Bangkok, toen ik de factuur maar ze vertelden me dat het 13 wedstrijden in plaats van 11 dus wat ik doe nu ik laat ze tellen de papieren recht aan mijn tafel om dit te voorkomen soort oplichterij.

Thaise Barmeisje Oplichting

Er zijn talloze Farangs die komen op vakantie naar Thailand en verliefd op een Thaise barmeisje. Wanneer ze terugkeren naar hun land van herkomst ze proberen om de relatie door het sturen van haar geld als ze belooft te stoppen met werken in de bar en slapen met andere jongens te houden. Natuurlijk is in 95% van de gevallen dat is een leugen en het meisje zal blijven werken terwijl dat regelmatig betalingen van hun buitenlandse vriend (of liever sponsoren), en veel van deze meisjes hebben zelfs meerdere jongens in het buitenland sturen ze geld op hetzelfde moment.

Iedereen lijkt te weten, maar toch zal er altijd zijn buitenlanders die val in de bar meisje zwendel en geloven onzin zoals buffels van het gezin is overleden of haar ouders moeten geld voor het betalen van de rekening van het ziekenhuis.

Time Share Oplichting

Je zou nog niet eens hebben gehoord over dit soort oplichterij, maar dit is eigenlijk de misdaad toeristen verliezen het meeste geld in Thailand en het is één van de oplichtings die voornamelijk buitenlanders organiseren. Wat er gebeurt is dat je een krassend kaart gegeven door een vreemdeling op de straat gratis. Hij laat meteen weet je dat je gewonnen hebt een enorme prijs of hij geeft u een gesprek later dat het lijkt meer authentiek. Om uw prijs claimen moet je om hem te vergezellen naar een hotel.

Eenmaal daar is hij brengt u naar een vergaderruimte, samen met andere toeristen die blijkbaar ook hebben gewonnen en dan is er een presentatie gehouden door gladde westerlingen, alle van hen is goed opgeleide sales agents. Nu is de zwendel is dat ze bieden u timeshare lidmaatschappen in luxe hotels, resorts of appartementen tot enkele weekends of weken doorbrengen in elk jaar op een zeer gereduceerd tarief. Als je dat doet voer een van deze te-goed-to-be-true aanbiedingen en maak een aanbetaling van enkele duizenden dollars je zou kunnen eindigen rijden langs het strand met je contract in de handen op zoek naar een woning die niet eens bestaat .

Deze timeshare bedrijven zijn illegaal, evenals het werk van de buitenlanders die niet een zakelijk visa en werkvergunning hebben.

Thaise Dating Sites Oplichting

Er zijn buitenlanders die cadeautjes en zelfs geld om meisjes die ze ontmoeten op de diverse Thaise Online Dating Sites te sturen, zonder ooit te hebben van hen persoonlijk ontmoet. Mijn ex-student vriendin vertelde me dat ze ooit kreeg een groot pakket vol snoepjes verzonden vanaf een man in de Verenigde Staten en ze heeft niet had zelfs een video-oproep via skype met hem voor, maar ze schreven elkaar sms-berichten voor een paar maanden en toen vroeg hij haar voor haar postadres.

Nu, waar zijn de oplichting in online dating sites? Er zijn een aantal buitenlanders die krijgen hun Thai vriendinnen om een profiel op dating sites en reageren op berichten van jongens beloven om hen te ontmoeten, maar ze is niet in geld, zodat ze hem vraagt om te betalen voor de bus of vliegticket te reizen naar Bangkok van haar provincie. De man maakt het geld op haar bankrekening en nooit hoort van haar weer.

Hoe te voorkomen dat je opgelicht wordt in Thailand

Nou, in dit artikel gelezen te hebben ben je nu vertrouwd met de meest voorkomende oplichtingen in Thailand. In het algemeen, de meer “toeristische” en onervaren met Thailand je lijkt te Thais hoe meer kans je bent opgelicht.

De meeste Thaise mensen zijn vrij schuw en als iemand die je heel eenvoudig en in vloeiend Engels nadert moet je altijd sceptisch. Hetzelfde geldt voor de Thaise meisjes door de manier, zelfs in Thailand jongens worden verondersteld om de eerste stap te maken.